קרטוקונוס מה זה
קרטוקונוס ("קרטו" – קרנית ו-"קונוס" – חרוט) היא מחלה שגורמת לעיוות הקרנית בקרנית העין כך שמסגלת לעצמה מראה חרוט ולא כיפתי. שמות עבריים נוספים למחלה: קרנית חרוטית וניוון קרנית.
בעקבות העיוות בקרנית העין נוצרת פגיעה משמעותית בתמונה המתקבלת ע"י המוח, תופעה הקרויה גם אסטיגמציה. ניתן לטפל בתופעה בשיטות שונות שמשתנות בהתאם להיקף התקדמותה של המחלה, החל ממשקפיים ועדשות מגע ועד להתערבות כירורגית במקרים חריגים. בעקבות חוסר הידע המספיק המצוי בעולם הרפואה בנוגע למחלה, מנעד
הטיפולים לא גדול, אך כן ידוע שבטיפול מתאים ניתן לחיות עמה, ולהגיע ליד שיפור משמעותי.
תסמינים, סימנים – סימפטומים
המחלה כן פוגמת ביכולת הראייה הנדרשת בנהיגה, בעיקר בשעות החשכה. כיום קיימת ההבנה כי המחלה היא גנטית (במקרים מעטים נובעת בעקבות מכה או שפשוף בקרנית), ונגרמת בעקבות פגמים בחומצות החלבון המצויות בקרנית, אך עם זאת טרם התגלו מלוא הליקויים הגנטיים הגורמים למחלה. על אף שהסיבה להופעת המחלה הינן גנטיות (במירב המקרים), ישנם גורמים שאינם גנטיים אך יכולים להיות אחראיים להתפתחותה ובהם התעסקות ושפשוף מוגברים של העיניים, בעיקר עם ידיים מלוכלכות (גורמות הלכה למעשה לפגיעה פיזית בקרנית העין ואף לזיהום), אלרגיות חריפות וכן דלקות כרוניות בעין שמגיעות למצב של הזנחה. באם אתם סובלים מתופעת קרטוקונוס, או חוששים שאחד מתסמיניה פוקדים את גופכם, במהלך מאמר זה תמצאו את מלוא המידע בנושא, התסמינים לאבחנה, טכניקות טיפוליות, סיכונים ודגשים חשובים הנוגעים למשך ההחלמה שבעקבותיהן.
קרטוקונוס – איך מאבחנים?
חולים פוטנציאלים במחלה לרב יחוו אחד או יותר מהתסמינים הבאים:
– "הילת אור" סביב מנורות או עצמים בוהקים, מעין כתר לבן סביבם.
– ירידה כללית בחדות הראייה, עצמים קטנים ורחוקים.
– מושג הקרוי "ראיית צללים" ומתבטא בהילה סביב עצמים על רקעים מנוגדים.
– מאחר ותמונה תלת ממדית מתקבלת משתי העיניים יחד, במקרים בהם המחלה דוגרת בעין אחת יותר מאשר בשנייה, לעתים תסמין מתריע הוא ירידה בראייה תלת ממדית.
דרכי טיפול בתופעה
עיקר ההבדל בטיפולים נובע באופן הגיוני על פי מידת התפתחותה של המחלה וכן במצבו הרפואי של המטופל. הטיפול בתופעה כולל השתלת עדשות, השתלת קרנית וכן שימוש בעדשות מגע ייעודיות.
במקרים בהם המחלה נמצאת בשלביה ההתחלתיים ניתן לטפל בה ע"י הרכבת משקפיים או עדשות מגע, על מנת לעצור את התקדמותה ולהשיג שיפור משמעותי בראיה. עם זאת ועקב קמירות יתר של קרנית העין (בעקבות התקדמות המחלה), ניתן לשקול טיפול בעדשות מגע קשות לצד קשות – הליך שאינו כירורגי ועל כן מומלץ. טיפול מאוד נפוץ לטיפול בתופעת קרטוקונוס קרו "קרוס-לינקינג", וכולל השתלה של "טבעות קרנית".
במקרים בהם אף אחד מהטיפולים לא נמצא מתאים בעקבות איתור מאוחר של המחלה, לצד מצבו הרפואי של המטופל, ניתן לבצע הליך מלא של השתלת קרנית.
האחרון נחשב להליך מסובך וכזה לו מתלווה משך החלמה לא מבוטל, על כן יש לבצעו אך ורק כאשר נעשו מירב המאמצים בידי הטיפולים האחרים התופעה מצריכה טיפול בידי מומחים מוסמכים בלבד, שכן מדובר בהליך לא פשוט וכזה המתבצע באחד מאברנו הרגישים ביותר.
חשוב לבצע השוואות מרפאות מקיפה וכן לקבוע מספר פגישות ייעוץ אישיות עם מומחים לגבם אתם מתלבטים. למידע ופרטים נוספים אודות ההליך ודרכי הטיפול בו, אתם מוזמנים להשאיר את פרטיכם בטופס שבעמוד זה, וצוות מומחי הפורטל ישמח לספק עבורכם הצעות ממיטב המומחים בישראל לטיפול בקרטוקונוס.
עשיתי ב 31.1 את הניתוח הזה ולאחר שבוע הש וציאו לי את העדשה נאמר לי שאראה מטושטש במשך 3-4שבועות וכן עבר 4 שבועות ב8.3 ואני עדיין לא רואה טוב בעין ומישום מה יש לי כאבי ראש שלא פוסקים
עליך ליצור קשר עם המרפאה בא עברת את הטיפול.
בהצלחה!